Wine & Dine


Wine & Dine by L'ARCO®

Maak tijdens onze Wine & Dine by L'ARCO-avonden kennis met wijnproducenten uit binnen- en buitenland. L'ARCO neemt u op die avonden mee in de wonderlijke wijnwereld van een bepaalde regio of producent. Door onze wijnpartners, vaak ook de wijnmakers, krijgt u tekst en uitleg bij elke wijn die bij de gerechten geserveerd wordt.
Luchtig, ludiek en met de nodige storytelling hopen wij jullie nieuwe wijnhuizen en wijnstreken te laten ontdekken.

Vorig event: woensdag 28/02/24 om 19:00

Thema: Pescaja (Piemonte)

Inschrijven voor onze Wine & Dine by L'ARCO®

INSCHRIJVEN KAN VANAF 01/02/2024 OM 00:00H

Geen inschrijvingen via mail of telefoon mogelijk.

UITVERKOCHT

Pescaja is een klein wijndomein die wordt gerund door Beppe: hij is zowel topwijnmaker, maar kan ook vertellen over wijn als een echte filosoof. De wijngaarden van Pescaja bevinden zich voornamelijk in "Roero", "Langhe" en de "Colline Alfieri" in de buurt van "del Monferrato" in Piemonte; drie zones die bijzonder geschikt zijn voor de wijnbouw (de vele heuvels zorgen voor een perfecte blootstelling aan de zon). Ze worden ook beïnvloed door de nabijgelegen Alpen (harde winters en koele zomeravonden) en door de Middellandse Zee, die op slechts 80 km afstand ligt. Voor de rode wijnstokken is het land in feite kalksteen, voor de witte is het zandachtig kleiachtig.


De liefde voor het land en de wens om het uit te drukken, betekent niet dat je geen gebruik hoeft te maken van de meest geavanceerde apparatuur die het grootste aantal mogelijke kenmerken van een wijn zal krijgen. Bij Pescaja worden alle innovatieve methoden die nog steeds de natuurlijke goedheid behoud, gebruikt om een ​​"moderne" wijn te produceren die is aangepast aan de eisen van de tijd en beschikt over een sterke persoonlijkheid.

"Hi-Tech" -apparatuur betekent niet dat u niet hoeft te letten op de verzorging van de wijnstokken. Beppe besteedt bijzondere aandacht aan de verzorging van de wijnstokken en het verkrijgen van trossen druiven van ongeëvenaarde zuiverheid en concentratie. De kwaliteit van de wijngaarden zijn duidelijk van veraf te zien, grenzend aan perfectie.




Vorig event: woensdag 4/10/23 om 19:00

Thema: Masi (Veneto)

Masi, het wijnhuis van de familie Boscaini, heeft een enorme historie en reputatie. Dat voel je ook direct als je de huidige directeur, Sandro Boscaini, ontmoet. Een gepassioneerde man en streng als het gaat om het bewaken van de kwaliteit van zijn eigen wijn en het imago van streekwijnen zoals Bardolino en Amarone.


OVER MASI-WIJNGAARDEN

Door de grote vraag naar deze wijnen, breidt de overheid dit wijngebied alsmaar uit, zelfs als het terroir anders is. Sandro is daar faliekant tegen en vecht voor strengere kwaliteitseisen. Bij Masi zelf leggen ze de lat hoog. De druiven komen van de allerbeste wijngaarden. Zo liggen de wijngaarden voor de Bardolino op de heuvels aan de oostzijde van het Gardameer. Door de combinatie van zon en de verkoelende wind van het water groeien er druiven met fruitig sap en verfrissende zuren. Dé basis voor dorstlessende zomerwijn.

Al zes generaties lang is de familie Boscaini eigenaar van de Masi-wijngaarden. Sandro leidt het bedrijf met zijn kinderen en broer. De directeur is zowel een man van tradities als een vernieuwer. Hij wil de unieke stijl van de wijnen uit Veneto bewaken en tegelijkertijd de kwaliteit waar mogelijk verbeteren, onder andere door nieuwe wijnproductietechnieken toe te passen. Masi’s ‘Supervenetians’ zijn modern gemaakte wijnen waarvoor uitsluitend lokale druivensoorten van goedgelegen wijngaarden worden gebruikt. De Campofiorin is zo’n wijn.


Masi verzorgt ook de wijngaarden, wijnproductie en verkoop voor de eigenaren van het nabij gelegen wijndomein Serego Alighieri. De basis voor Serego Alighieri is gelegd op 23 april 1353, toen Pietro Alighieri, de zoon van de bekende Italiaanse dichter/schrijver, Dante Alighieri, de eerste wijngaard in dit gebied kocht. 


Share by: